the goldie trench & the black lodge dress


om jag hade haft mer pengar så skulle jag kanske varit iklädd det här just idag. (härifrån)

klänningen är extra fin för att den heter the 'black lodge dress'. jag är så svag för twin peaks så att det är pinsamt. om någon döpte en skruv till agent cooperskruven skulle jag vilja ha den. på den nivån är det. men klänningen fastnade jag för innan jag såg namnet. och beskrivningen.

'The birds will always sing a pretty song when you stroll through the sycamore trees wearing this little black number. The owls may not be what they seem, but you can trust your eyes that you look good in the airy cotton construction of this sleeveless dress that closes at the back of the neck with a keyhole button.(...)'

efterklang
    efterklang - prey and predator


nostalgi


för nästan ett år sedan så bodde jag och tor i lund och livet var såhär.

och det var så himla fint.

fin dag, fin bild


gårdagen var det finaste på länge. jag var ledig för första gången på hur evigheter, så dagen tillbringades inne i kalmar med tor. det var strosande på stan och uträttande av ärenden, fyndade fina byxor för 50lapp, konstmuseet och fantastiska IRWINutställningen laibach.

jag tog också mod till mig och ignorerade min skrikande motvilja och paniska ångest och ringde på en lägenhet i sthlm. när jag sen lade på luren, svettig, maniskt rökade och med bankande hjärta så kunde jag konstatera att allt gick fint, fantastiskt och superbra. (men i slutändan tackade vi nej till just den lägenheten och valde en hälften så dyr och säkert dubbelt så tråkig möblerad studentläganhet mittemellan tullinge och flemmingsberg. men jag tror det blir fint. jag har en bra magkänsla där, gällande flytt och så vidare.)

ja, på det hela taget en väldigt bra dag.

mer kalasbilder

jag tror inte att ni riktigt förstod hur fint kalaset jag var på förra helgen var,
så jag lägger upp några bilder till. (alldeles för många bilder för att någon ska orka kolla genom dem, faktiskt.)


märta snurrade utanför muminhusbastun. annas bild,

sara, jag och märt som är snygg, annas bild

sådan syster sådan bror, tor? annas bild,

tor fick en pipa av sin mamma. han fick också rödvinständer av rödvinet,

nästan hela kalaset. lägg märke till bokträdet i bakgrunden, torkvindan med utrivna boksidor på alltså,

min hatt, annas bild

sen tog kalaset slut och alla gick och la sig, utom vi.

till klockan fem satt vi uppe. tor, nils, matilda och jag. vi vinkade till en förvånad brevbärare och rökte vattenpipa. sen slog det mig att jag jobbade nästa dag, så jag gick och la mig i en hängmatta och sov. (därav täcket som ligger på källardörren)

pipa, masker, grodor, skrivmaskiner


så himla himla fina smycken. precis sådana jag skulle köpa om jag hade råd.
här finns dom, och många fler


förresten,

jag skulle kunna döda för en cigarett just nu.

sak jag är glad över för tillfället;


imorgon, imorgon, imorgon
ska jag träffa maddi igen
!

sak jag har ångest över för tillfället;

för några dagar sen fick jag en kallelse till min läkare på psyk. det är flera månader sen jag träffade henne sist, förutom några sporadiska telefonsamtal. det är inte själva besöket hos henne som ger mig ångest, utan själva situationen jag satt mig i. jag har under flera år fått hundra sorters olika mediciner utskriva till mig, av hundra olika anledningar. för ett halvår sedan så slutade jag helt abrupt med allt (utom atarax). utan att trappa ner på det där sättet man ska, jag bara slutade. på det följde några veckor av illamående , yrsel, sömnlösa nätter, tvivelaktigt betende och konstant ångest. i stort sett allt det man kan vänta sig när man slutar så tvärt. inget av det här berättade jag för min läkare, inte ens att jag slutade. för grejen är att efter några år med hundra sådana mediciner så kände jag mig så vansinnigt avtrubbad. jag hade slutat skriva, slutat teckna, slutat fota, slutat spela fiol. slutat med allt jag tyckte om att göra, och allt jag kände mig någorlunda duktig på. vi pratade om det här några gånger, jag och min läkare, med resultatet att jag fick byta mediciner, eller fick höja dosen ännu ett snäpp. och det gott folk, det sög. jag hintade lite försiktigt att jag ville sluta, men fick svaret att det var för tidigt, att jag skulle bli samma trasiga vrak jag varit när vi först träffades, och visst hade jag gjort framsteg? visst kunde jag lova att fortsätta i minst ett år till? och eftersom jag en den fegaste jag vet när det gäller att konfronteras med saker och stå på mig så sa jag ja. sen slutade jag efter bara någon månad. detta måste jag berätta för henne nu, om några veckor. men eftersom jag, som tidigare nämnt, är den fegaste jag känner, så kommer jag kanske att bara avboka tiden.

till det ger jag er lite anders petersen att titta på, från boken 'Ingen har sett allt', som jag helt fräckt lagt upp utan något tillstånd, och ni får ursäkta den märkliga kvaliten på bilderna, det beror på att jag inte är riktigt vän med min scanner

whoop


en jacka jag kan tänka mig, härifrån, helt otippat, hoho

ångesten, verkligheten, döden


och för första gången på månader kom skissblocket fram.

50


i helgen bjöds det också på ett hejdundrande femtioårskalas för mari. det var najs.


jag hade på mig min finaste hatt och min dyraste klänning. detta resulterade i att jag knappt vågade dricka något rödvin alls, som kompensation drack jag desto mer utav andra alkoholhaltiga drycker, kände mig lite bakfull dagen efter för första gången på evigheter, tjohej.

bull,

det här är vad jag önskar mig mest av allt just nu, en liten bullterrier som kan tygga sönder det jag tycker mest om, vägra gå ut, vara tokobstinat och på alla sätt ett litet monster. finns det något mer bedårande?

hultsfred, 2


hultsfred, 1

hultsfred var regnigt, efterlängtat, ångestladdat, miserabelt, och alldeles underbart. som jag minns det nu. twiggy frostbite var absolut finaste spelningen (trots smärre psykos från både tors och min sida inklusive både gråt och hysteriskt skratt), och när thåström spelade så pep mitt tonårsjag förtjust inuti mig. regina var fint, kanske lite lamt, kanske inbillar jag mig nu i efterhand. och så vidare. tog inga bilder, men jag tänker mig att jag kanske ska knåpa ihop vänners lånade och googlade så att du kanske får ett hum om hur det var.

festivalpeppen


RSS 2.0