01.22, tid

tänker att; vart tog idag vägen? blev visst en sådan dag igen, då jag tänkte göra massor, men inte riktigt hann. funderar lite till och inser att, fasen. visst har jag gjort saker idag, så många att jag inte hann med andra, kanske viktigare saker. istället kan jag ägnar jag en halv dag åt att diska. jättenoga. jättelångsamt. sen sorterar jag mina kläder efter färg. plattar håret. kollar posten igen, tar en cigarett till. prokrastinerar. (favoritord.)

den här insikten dyker upp då och då, rätt ofta. kanske en gång om dagen eller två, tre. (det gör det till något annat än en insikt va?, när man hela tiden är medveten, men tränger undan, tills det dyker upp igen.)

helvete, jag vet verkligen inte hur jag ska hantera tid. tiden.


superstars

jag

påven


tor


henke


ångest baby

vat ni vem jag gillar? pär lagerkvist. han kan det där med ångest.

Min ångest är som en risig skog
där blodiga fåglar skrika.
Vackrare ödemark finner du nog
men mig kvittar det lika.

Jag sitter och glor under torra träd
och lyss till de hesa skriken.
Jag ligger snart under tomma träd
och ruttnar bland fågelliken.

kvart-i-två-ångest

idag, ute på stan såg jag en vit bullterrievalp med svarta öron som var sådär valpigt vikta. den satt bunden vid en trappa på götgatan tillsammans med en större bulle, som var lite vit men mest mörkbrun, nästan svart. jag smälte som snö.

senare träffade jag henrik och drack öl med honom på ett mysigt ställe med sittbuffar och låga bord. när vi stod utanför och rökte kom det en berusad äldre man som ville prata om en sopsug. 'vad fräckt', sa henrik. 'fräckt?' sa mannen, och fortsatte; 'vad snygg du är, jag är inte homo, men... en sopsug alltså!'

nu är jag hemma i en nedsläckt lägenhet tillsammans med en sen några timmar tillbaka sovande pojkvän. jag har pratat med min pappa på facebook och insett att jag saknar honom insanely mycket. vi har sagt godnatt för ett tag sen, och nu har jag fått för mig att han kommer att dö innan jag hinner träffa honom igen. utan någon särskild anledning. jag kan inte sova och inte ringa min pappa, eftersom han ska upp tidigt imorgon, och dessutom kommer han bara tro att jag är full om jag ringer tjugo i två en lördagsnatt. istället lyssnar jag om och om igen på låten vi brukade lyssna på när vi åkte och fiskade när jag var liten, bara jag och pappa. leonard cohens hallelujah.


vardagslyx

 

ibland skickar tors farmor tvåhundra på posten med handskrivet brev (på tjusigt brevpapper), där hon ber oss köpa glass. då får man lyxa till det lite.

 


att köpa någon lycklig

hur man gör ganska ledsen och galet gnällig pojkvän med krossat revben glad och trevlig igen;
man köper en 32" tv, ninja gaiden och ny handkontroll, och placerar grabben mitt i där någonstans.

jag är fan världens bästa flickvän. det är tur att han är söt iaf.

ganska ledsen killeoch den närmaste framtiden kommer jag nog inte att ha råd att köpa vare sig mig eller någon annan lycklig. (och jag vet att man inte ska och oftast inte kan köpa någon glad, men, äsch, fasen.) tjohej, det var den månadslönen det.

spellista


här kommer en spellista som inte är så genomtänkt egentligen.
(idag är jag arg på spotify för att 1) det verkar omöjligt att på något sätt skaffa sig ett eget gratiskonto, jag använder nu min pojkväns, 2) nästa all musik jag letat efter i dag har såklart inte funnits, jag är på tok för svår för det här!)
mad hatters tea party

gwynedd m. hudson.

gud är en eld inuti huvudet


och 1900s skiva 1900 går på repeat hela tiden. lite lågmäld och raspig och skramlig och gammeljazzig. och med låttitlar som 'kolbrytarna', 'en gång ägde vi hela jorden' och 'gud är en eld inuti mitt huvud'. så himla fint, lyssna!

(och den finns på spotify, men jag fattar inte riktigt hur man länkar sådant)

ännu en helg

jag och tor hoppade på tåget och begav oss även denna helg hem till vidar.

i trapphuset blev det dans framåt natten.

jag är så förtjust i fina hissar, men eftersom den här är så sabla liten så blir det svårt att få någon överblick. speglar från golv till tak på alla väggar och gallergrindar är det i alla fall.

sen ramlade vi runt i stockholm några timmar, utan att ha någon aning om någonting.

och efter två dagar av fylla och dekadens så var helgen slut.


moby dick

det jag hade med mig hem från gårdagens tur till stan igår var 1) en ny laptop 2) skoskavet from hell

 

datorn är väl trist att lägga upp en bild på tänkte jag, så jag smäcker upp min skrivbordsbakgrund istället, moby dick av rockwell kent. valar är rätt awesome djur egentligen, tycker ni inte?


new shoes.


 

new shoes, som leo johnson skulle ha sagt

att vänta på posten


inser att helgen har gått hårt åt min arma flickkropp, känner mig vansinnigt sjuk. ont i halsen som 17, småbarnssnorig och gnällig. dricker ingefärste och väntar på att tor ska komm hem och pyssla om mig. och på posten. att få post har blivit så mycket roligare sen jag flyttade hit. i torsdags till exempel, så skickade min ömma moder mig ett vykort och en stor påse godis. sådana där marmeladkarameller från timmernabbens godisfabrik som jag är så vansinnigt förtjust i. och nu i veckan väntar jag på ett paket med böcker (också från mamma, mor är rar), och en sprillans ny laptop. och ett lånekort, och en ny telefon. du ser, posten är absolut dagens höjdpunkt nowadays.

jag önskar att jag hade en brevvän, eller två, sådär som man hade när man var liten, så att man alltid väntade lika spänt på posten, eftersom man aldrig visste när nästa brev skulle trilla in.

fre, lör, sön

helgen;

fredag, sprit hemma hos vidar och johannes vid fridhemsplan, utgång med mia och vidar, åka tunnelbana fel på fyllan i timmar med vidar

lördag, bakisdag, ett till glas vin eller två vid halv fyratiden, uppföljning av idas brilianta idé; besök på kronobergsbadet efter stängningsdags med ida, tor, vidar och johannes, hem till vidar och johannes igen, mer sprit, utgång med ida, johannes och tor

söndag, plain bakisdag, hem till tullinge igen


fett värt

non je ne regrette rien

 


helgen som varitnär alla andra gick på popaganda, så åkte jag (och tor) till gbg och liseberg och cella (och victor och joel och malin och daniel). bästa på hundra år. karuseller hela dagen som kittlade mer i magen än de kanske borde gjort (för jag är ju en hård tjej) och sockervadd och skoskav och tokerier. när liseberg stängde fortsatte vi till cellas, victors och joels hotell där vi också blev inhysta i ett alldeles för dyrt rum som jag och tor sov i i mindre än två timmar. natten spenderades istället i rummet intill där vi drack ohyggliga mängder alkohol fram till klockan sex på morgonen. ungefär så. och vad jag vet så togs inga bilder, så här kommer en supertöntig bild från förra våren, den eviga kmfyllans tid. jag är alldeles för blödig när det kommer till cella, så är det bara.

RSS 2.0