september 07, skummeslöv


klumpklumpklump

idag hade jag tänkt lägga upp lite bilder från julhelgen och så vidare, men nu är det så att jag glömt min systemkamera + hundra andra dyra favoritsaker på en buss någonstans. höjden av klumpighet. olycklig.

00.17


okej, jag rycker väl upp mig nu. dricker loads of te och läser julklappsbok från systeryster. all hail tove jansson. kan någon driva ångest på flykt så är det hon. (sen skulle jag vilja att någon höll om mig och med övertygande stämma berättade att allt blir bra tillslut.)

fin julafton + big time ångest

julafton har varit fint, om än lite overkligt. fina julklappar god mat, långa promenader i snötäckt skog med familjen och allt vad man kan förvänta sig.

plus gnagande ångest.
HERREJÄVLAR vad jag vägrar se framåt. till våren har jag varken kurser eller jobb. bara formuleringarna på platsbanken ger mig prestantionsångest. (och man får väl säga att det överlag inte ens är välformulerat). men förväntningarna! för att bli flottvändare på mickey d eller lokalvårdare i huddinge krävs det att man är en jävla supermänniska. passar på att ta lite vik på gamla hemtjänsten norra nu när jag är nere i småland, MEN SEN DÅ? får jag inte tummen ur och skaffar mig ett jobb är det ju helt jävla ohållbart att jag åker hem till sthlm i mitten av januari. och det, gott folk, ger mig ångest. big time jävla ångest.

och sen då? jag vill in på en skola ingen dödlig någonsin blir antagen till, så man får väl förmoda att jag lägger alldeles för mycket tid på att försöka och hoppas. (med start i höst, bara intag på hösten.)

me like

för lite mer än ett år sedan så bodde jag i lund. där hade jag spanat in ett par supertjusiga skor i en butik för medelålders damer som gillar fotriktiga doningar. hade aldrig råd att köpa dem dock, och de föll i glömska. när jag var i lund för någon månad sedan, eller två, så fick jag för mig att jag skulle gå tillbaka och ta en titt, bara utifall att de fanns kvar. och dra på trissor, det gjorde de! i rätt storlek och allt, och dessutom till nedsatt pris.

bild två och tre föreställer en kort, vid kavaj/jacka med trekvartsärm, från beyond retro, som jag fick av tor häromdagen. gillar'en skarpt. och i hörnet två hattar jag fått av farmor för evigheter sedan.snow (hey oh)


snöat har det gjort hela dagen.

och lagt sig!


tor är inte så värst förtjust i snö.

klöver


häromdan var jag i stan och skulle köpa julklappar, vilket istället slutade med att jag bara kom hem med en trave böcker till mig själv.
i den ena pär lagerkvistboken låg det en fyrklöver,
det var himla fint och jag tänker mig att den har legat där sedan 1940 då boken är tryckt.

gran

lite såhär såg det ut innan jul förra året, då jag skaffade gran med systeryster och papi.

!

underbara clara har en tävling på sin blogg som man helst inte bör missa. 
ett litet tips bara.


lilla lisa lo


när jag var liten kallades jag lisa lo. jag var lite för allvarlig och hade alldeles för smala ben. vi hade inga grannar förutom ett äldre pensionerat par som ägnade helhjärtat åt sin trädgård. allra bäst tyckte jag om att rita, läsa och att vara med pappa i skogen. fast det gör jag väl i och för sig fortfarande.

jag tycker att det är ganska hemskt att man slutar vara liten.

helgen;


missade förra vintagemarket skrapan på grund av segdragen tenta, men i helgen är det dags igen. dessutom blir det konstfacks julmarknad.

RSS 2.0